הונג קונג - מזרח פינת מערב
חזרתי להונג קונג אחרי עשרים שנים. הייתי אז סטודנטית לתואר שני במנהל עסקים, שבאה ללמוד באוניברסיטה על הר הצופה לאוקינוס משגע מנוקד איים. הונג קונג נראתה לי אז הכי סינית שאפשר, למרות שזה עתה הסתיים בה השלטון הבריטי. אחרי עשרים שנה, ואחרי שכבר ביקרתי בסין, נראתה לי הונג קונג אחרת לגמרי. ערבוביה קצבית וצבעונית של הכל מכל, בליל לשונות, סגנונות ותרבויות. ישן וחדש, מזרח ומערב שלעיתים מתנגשים ולעיתים משתלבים.
הונג קונג של היום היא עיר קוסמופוליטית, מרכז כלכלי עולמי, ושער לעולם העסקים באסיה. בין גורדי השחקים הסופר מודרנים, שנבנו לפי עקרונות הפנג שוואי מצויים שווקים מסורתיים ומקדשים עתיקים.
הרכוז העירוני מתחלק בין חצי האי קאולון שם עיקר השווקים והתרבות העממית (ובתי המלון האייקונים) לבין האי הונג קונג, שם התרכזו תמיד עשירי העיר ולהם נוספו בשנים האחרונות המרכז הפיננסי של העיר, חנויות המעצבים היוקרתיות, והסוהו (South Of Hollywood road). ברחובות התלולים היורדים מההר למפרץ, מתרכזות הגלריות, המסעדות ובתי המלון החדישים בעיר.
ים סין הדרומי ונהר הפנינה הזורם אליו, מפרידים בין שני חלקי העיר התוססת. נוף נמל ויקטוריה, ניבט מכל עבר, ומרהיב במיוחד בשעות החשיכה אז נוספת תצוגת האורות של הבנינים משני עברי המפרץ.
האי הונג קונג-מרכז אומנות עולמי
צידו של האי הונג קונג מרכז בתוכו את עיקר חווית העיצוב באזור.
לחוף המפרץ, באזור SHEUNG WAN, שהיה בעבר הלב הסיני של הונג קונג הישנה, ממנו צמחה העיר, מצויות גלריות, חנויות עיצוב ובתי מלון שנבנו למול הים.
ב-Central Plaza לחוף הים שוכנת ה – HKTDC-Design gallery -The Hong Kong Trade Development Council, שנוסדה לקדם ולפתח מעצבים מקומיים בכל תחומי העיצוב. בחנות רחבת הידיים אביזרי עיצוב, אופנה, כלים, תכשיטים וצעצועים, כולם מעוצבים על ידי מעצבים ועסקים מהונג קונג (חנות נוספת נמצאת גם בשדה התעופה הבינלאומי)
לסצינת האומנות בהונג קונג מקום מרכזי באסיה, ולגלריות מערביות רבות סניפים באזור זה של האי הונג קונג.
בין הבולטות Perrotin HK, לה סניפים גם בפריז, ניו יורק וטוקיו, White Cub הלונדונית, ו – David Zwirner הניו יורקית לה גם סניף בלונדון.
האחרונה שוכנת ב- H QUEEN, מבנה ארכטקטוני מרשים, במרכז האזור היוקרתי באי, שתוכנן כמרכז אומנות. שתי גלריות בולטות נוספות בבנין הן PearLam Galleries (לה סניפים גם בשנחאי וסנגפור) שם הוצגה בעת ביקורינו תערוכה רטרוספקטיבית של הצייר האמריקאי Robert Matherwell ו – Saplus HK , בית המכירות הפומביות הקוראני שבזמן ביקורינו הציג תערוכה של האומן הקוראיני הנודע Lim Ok Sang.
אזור ה SOHO -סולמות וחבלים
תנועת הולכי הרגל במדרונותיו התלולים של ההר, עליו נבנה האזור האורבני הסואן של האי, מתאפשרת ברשת דרגנועים חיצונית מקורה, הארוכה בעולם, בת 800 מטרים.
וכך מצאנו את עצמינו מנווטים באמצעות ה-google maps, עולים בדרגנוע אחד, ויורדים ברגל מספר רחובות כדי להגיע ליעדינו, ושוב עולים על דרגנוע נוסף ויורדים בהתאם, ממש כמו במשחק הקופסא סולמות וחבלים רק שהפעם במציאות אקזוטית.
השלוב בין חדש וישן, מודרני ומסורתי מפתיע בכל פינה. בלב אזור הומה גלריות וחנויות עיצוב חדשניות, בסמוך למרכז הפננסי של העיר, שוכן ה – Man Mo Temple, אפוף ריחות קטורת משכרים, צלילי גונג, וצבעים מסחררים. בסמוך למקדש נפתח השנה הסניף ההונג קונגי של רשת Habitat. האזור כולו רצוף בחנויות של מעצבי הרהוט והתאורה האירופאים. בולט במיוחד הוא אולם התצוגה של Tom Dixon.
The Murray Hotel-מבנין ממשלתי בן 40 שנה למלון בוטיק עוצר נשימה
ביקרתי בהרבה בתי מלון בעולם, על חלקם כתבתי בפוסטים קודמים, על אלה המדהימים בביג'ין ובשנחאי אכתוב בפוסטים הבאים. ה- Murray עולה על כולם, בשלוב של אלגנטיות, אומנות ועיצוב בכל פינה במרחבים הפרטיים והציבוריים. בקומה העליונה, בר עם מרפסת פנורמית, הצופה מצידה האחד לנקודת התצפית הגבוהה בהונג קונג, הויקטוריה פיק, ומצידה השני לים, וביניהם תצפית לפארק הונג קונג ולגנים הזאולוגים והבוטניים הסמוכים, כל זה על רקע גורדי השחקים משני צידי המפרץ. זהו מלון היוקרה החדש ביותר בעיר, שזכה לפרסים רבים עוד בגלגולו הקודם, וזוכה להערכה רבה לאחר שתוכנן ועוצב מחדש ע"י האדריכל האנגלי Norman Foster.
בחירת התמונות מתוך אלה שלא הפסקתי לצלם במקום במשך מספר ימים, היתה קשה הפעם מתמיד.
פארק הונג קונג הסמוך, גובל גם במלון Conrad היוקרתי מרשת הילטון, המעוצב בסיגנון קלאסי.
בלב אזור הגלריות מצוי הסניף המקומי של המוסד הבריטי Duddlle's, מועדון המשלב קולינאריה משובחת בשלוש מסעדות עם תצוגת אומנות קבועה ומתחלפת.
ובצידה השני של העיר - חצי האי קאלון, שווקים, קניניוני ענק והרבה עיצוב
חצי האי קאלון, מצידו השני של המפרץ מתאפיין באווירה אקזוטית של שווקים, מקדשים ובליל ריחות ומאכלי רחוב.
בתוך כל אלה נמצאים גם בתי מלון יוקרתיים דוגמת הפנינסולה האייקוני, ומסעדות ומקומות בלוי הממוקמים לרוב בקומות הגג של מגדלי העיר ומשלבים ארוחות גורמה עם נוף מרהיב.
ה – Eaton hotel הוא מלון חדשני יוצא דופן בחוויה העיצובית והחברתית אותו הוא מוביל. במקום שילוב של חנויות קונספט, מבחר גדול של מסעדות, ברים ודוכני מזון, משובצים יצירות אומנות עכשווית. החגיגה העיצובית הזאת נעשית במגמה לשקף את הסביבה בה נמצא המלון ולחבור אליה.
השווקים הפזורים בחצי האי שונים ביניהם, וביחד מספקים חוויה אסיאתית אמיתית. בין הבולטים הם שוק הפרחים על עשרות החנויות ודוכני הפרחים, עציצים, כדים, צנצנות וכל מה שיכול לחבור לעולם הפרחוני הזה.
ממש בסמוך נמצא שוק הציפורים, עמוס כלובים וציפורים.
ה – Ladies Market מספק חווית שיטוט לא לנשים בלבד, ושוק הלילה הפועל כבר משעות אחר הצהרים משלים את החוויה בתוספת דוכני מזון לבעלי קיבה חזקה.
לצד חיי הרחוב השוקקים, הוקמו בהונג קונג קניוני ענק ובהם סניפים של כמעט כל מותג בעולם.
הקניון הגדול מכולם הוא ה – Harbour City, המשתרע על 3 (!) ק"מ, ובו למעלה מ – 450 חנויות 60 מסעדות וברים, 3 בתי מלון, מהם נשקף נוף המפרץ. בחנות של ראלף לורן שולב בית קפה המעוצב ברוח המותג הכל כך אמריקאי. בית קפה בסגנון אסיאתי שולב גם ב- Muji, ענקית העיצוב היפנית.
ניגודים ושילובים, מערב ומזרח, בליל עיצובים בסגנונות ומתקופות שונות, כולם על רקע נוף עוצר נשימה – זאת היתה הונג קונג שלי 2019 .
קצת עלי – אני מעצבת פנים עם נסיון של כ – 20 שנים. הסטודיו מתמחה בעיצוב דירות יוקרה, עיצוב בתים פרטיים, ועיצוב משרדים וחללים מסחריים. במסגרת עבודתי אני נוסעת למקומות מעוצבים במיוחד בעולם, ושמחה לחלוק איתכם את חוויותי מנקודת מבטי האישית והמקצועית, בבלוג מקומות מעוצבים במיוחד, המתפרסם גם מידי חודש במגזין דיזיינר, של עיתון הארץ
לעידכונים שוטפים על המקומות המעוצבים בעולם, עקבו אחרי באינסטגרם בלחיצה על הלינק הזה
אם הגעתם למקום מעוצב, בעקבות הפוסט הזה, צלמו, תעלו לסטורי ותייגו אותי, אחרת איך אדע ששימחתי אתכם?
שלכם,
נורית